You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

YieldON: Türkiye'de resmi olarak piyasaya sunulmakta olan, Valagro tarafından endüstri bitkilerinde verimi artırmak üzere tasarlanmış yenilikçi bir biyostimulant.

Türkiye’deki ürün lansmanı 23-26 Ağustos tarihleri arasında Karaevli/Tekirdağ’da Tarım Teknoloji Günleri fuarında gerçekleşecektir

Biyostimulantlar ve diğer bitki besleme ürünlerinin üretim ve pazarlamasında lider konumda olan Valagro, bu günlerde her yıl binlerce yerel çiftçi ve distribütörü ağırlayarak endüstrinin en iyi çözüm ve yeniliklerine ev sahipliği yapan DLG Fuarcılık tarafından 23-26 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek Tarım Teknoloji Günleri fuarı bünyesinde Türk tarım sektörüne yeni biyostimulantı  YieldON'un tanıtımına hazırlanıyor.
Valagro ekibinin kendi standıyla (F1-F3) katılacağı fuar süresince, endüstri bitkilerinin beslemesi için Valagro tarafından geliştirilen bu yenilikçi ürünün özellikleri ve faydaları  tanıtılacaktır.
YieldON, Valagro'nun mısır, soya fasulyesi, buğday, pirinç, kolza tohumu, ayçiçeği ve pamuk gibi endüstri bitkilerinde verimliliği sürdürülebilir şekilde artırma ihtiyacına önem verdiğinin bir göstergesidir. Nitekim YieldON, şekerlerin ve diğer besin maddelerinin aktarımını kolaylaştırma, hücre bölünmesini uyarma, sentezlemeyi ve soya fasulyesi gibi bitkilerde lipidlerin taşınmasını hızlandırma özelliklerine sahiptir. Bu özellikler, YieldON'un, örneğin tohum ağırlığı ve içindeki yağ miktarı gibi belirgin düzeyde bir verim artışına olanak sağlayan işlevleridir.
Bu işlevler, en son araştırma yöntemlerinin kullanıldığı özel GeaPower teknoloji platformu sayesinde Fucaceae (yosun), Chenopodiaceae, Poaceae bitki özlerinden hazırlanan özel bir karışım içeren yeni biyostimulnat formülasyonu ile sağlanmaktadır. Özellikle genomik alanda ve bilhassa soya ve mısır gibi mahsullere yönelik araştırmalarda, Yeni Nesil Genetik Tarama tekniğine başvurulmaktadır. Bu teknik, fenomik araştırmalar ve dünyadaki en iyi araştırma merkezlerinden bazılarıyla, uluslararası çapta yapılan titiz bir test süreciyle birlikte YieldON'un özgün ve etkin olduğunu doğrulayıcı niteliktedir.  Gerçekten de Brezilya'da gerçekleştirilmiş bazı denemeler, ortalama verimin standartlara göre % 13-15 oranında arttığını ortaya koymuştur.
Gokhan Uzunoglu, Ülke Yöneticisi, Valagro Tarim:
Buğday, kanola, çeltik, arpa, mısır gibi bitkiler Türk tarım sektöründe önemli bir yere sahiptir. Bu bitkilerde verimin yükseltilmesi, distribütörlerimizin ve çiftçilerin, pazarın talep ve beklentilerini en iyi şekilde karşılayıp daha yüksek bir yatırım getirisi elde etmelerini sağlamak anlamına gelir. Valagro'nun bu verimlilik talebine verdiği yanıt ise,  bilinen diğer çözümlerden farklı olarak, ürünlerde randıman artışını ve sürdürülebilirliği etkili bir şekilde bir araya getiren  yeni bir biyostimulant olan YieldON'u tasarlamak olmuştur".
Valagro, bu yeni biyostimulantın Türkiye'deki tanıtımı için  ülke genelinde - toplam 1800 km yol katederek – bir tur düzenlemiş olup Valagro ekibi, yeni biyostimulantın tüm yararlarını anlatmak amacıyla farklı şehirlerde, çok sayıda çiftçi ve distribütörle bir araya gelmiş ve teknik eğitimler vermiştir.