You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

İtalyan şirketi Valagro, Hindistan biopestisit şirketi SriBio'yu satın alma anlaşması yaparak Asya alt kıtasında varlığını pekiştiriyor

Valagro biyolojik bitki koruma sektörüne girerek müşterilerine mahsül verimliliğini artırmaya yönelik sürdürülebilir çözümler sunma taahhüdünü güçlendiriyor.  

Biostimülan ve özel besin maddelerinin üretim ve ticarileştirmesinde küresel bir lider olan Valagro S.p.A, Hindistan Sri Biotech Laboratories India Limited biopestisit şirketinin çoğunluk hissesini satın almaya yönelik bir anlaşmaya vardığını duyurdu. SriBio, ulusal düzeyde tarımsal haşere, yabani ot ve hastalıkların kontrolü için çevresel sürdürülebilirliğe sahip biyolojik alternatiflerin geliştirilmesine yaptığı katkılarıyla biliniyor.
Valagro'nun CEO'su Giuseppe Natale, şu yorumda bulundu: "FriBio son yirmi yıldır araştırma faaliyetleri üzerine yoğunlaşmıştı. Valagro da her zaman araştırmadan güç almış bir şirket olmuştur ve biz bu işlemden doğacak sinerjilerin Valagro ve müşterilerine önemli faydalar sağlayacağına inanıyoruz. Özellikle fermentasyson gibi yeni pazar segmentlerine girmemizin ve Hindistan alt kıtası gibi stratejik bir coğrafyada varlığımızı pekiştirmenin bizi dünya tarımsal üretimi açısından kilit büyüme trendlerinde ön plana çıkaracağına ve bunun ötesinde Pasifik bölgesindeki mevcudiyetimizi konsolide edeceğine inanıyoruz."
1994'te kurulan SriBio, yenilikçi araştırmaları ve çok sayıdaki ulusal ve uluslararası ortaklıkları sayesinde Hindistan alt kıtasındaki çiftçileri etkileyen temel haşere ve hastalıklara yönelik doğa dostu çözümler geliştirmiştir. Şirket mahsul iyileştirme, besleme ve koruma alanlarında araştırmalar yürüterek Hindistan'daki 13 eyalette 10 milyonu aşkın çiftçiye hizmet vermekte ve A&G faaliyetlerine her yıl yaklaşık %3,5 yatırım yapmaktadır. Sri Biotech, Haydarabad ve Guntur'daki kendi imalat tesislerinin yanı sıra, Bio-Products ürünlerini, Merkezi Haşereler Kurulu'na tescil ettiren ilk şirkettir. Sri Biotech'in APADA tarafından, Vedic Organik Sertifikasyon Acentesi aracılığıyla sertifikalandırılmış yirmi organik ürünü bulunmaktadır.  
Şirkette çalışmaya devam edecek olan SriBio'nun kurucusu, Başkan ve Yönetici Dr. KRK Reddy şu yorumda bulundu:
"Bizim çözümlerimizi kullananlar genelde tarımsal üretimi optimum hale getirmeye yönelik ileri düzey teknolojiler konusunda çok bilinçli çiftçiler oluyor. Bizim gibi çevresel sürdürebilirlik ile her zaman ilgilenmiş bir şirket olan Valagra'nın gerçekleştirdiği satın alma yenilikçi sinerjiler geliştirmemizi sağlayacak ve bundan her iki şirket de istifade edecektir. Dr. KRK Reddy, sözlerini "Bu satın alma ile birlikte şirket, inovatif Biologicals ürünlerinin erişimini Valagro'nun küresel varlığı sayesinde genişletecek," şeklinde sonlandırdı.
Bu satın alma işlemi, Valagro grubunun güçlü finansal pozisyonunu teyit etmenin yanı sıra, bir İtalyan şirket tarafından 2015'te şimdiye dek yurt dışına yönelik yapılmış en önemli yatırımlardan birini temsil ediyor.