You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Valagro, bitkilerin abiyotik gerilimine deyinmek üzere biyo uyarıcıların kullanımına daha fazla odaklanmak için küresel ar-ge bölümünü yeniden düzenliyor

Valagro, bitkilerin abiyotik gerilimine deyinmek  üzere biyo uyarıcıların kullanımına daha fazla odaklanmak için küresel ar-ge bölümünü yeniden düzenliyor

Bu yıl 21 ve 26 Kasım arası yapılacak Küresel Ar-Ge yıllık toplantısı için Valagro, yaklaşık bir yıl önce bir ticari ofisi açtığı İstanbul'u, Türkiye'yi mekan olarak seçti.
Bu buluşma, yeni ürün keşfinin ve gelişiminin önemli ölçüde vurgulandığı pazarlama yapılarında ve Ar-Ge alanında yeniden düzenleme yapmak bağlamında olup özellikle abiyotik gerilim dayanıklılığı, besin kullanımı ve biyolojik olarak güçlendirilmiş bitki alanlarında tarıma yönelik bitkisel çözüm için fırsatları ve gelişim olasılıklarını analiz etmek, mega eğilimleri tartışmak ve şirket tarafından bilimsel alanda erişilen son gelişmeleri şirketimizde paylaşmak üzere mevcut küresel gelişim gereksinimlerine ilişkin Ar-Ge ihtiyaçlarını belirlemek amacı ile uzman bilim ekibi ile laboratuvarları bir hizaya getirmeyi amaçlıyor.
Valagro, her yıl Ar-Ge cirosuna % 4'ten fazla yatırım yapar ve öncü bilim kurumları ve üniversiteler ile geniş bir uluslararası işbirliği ağı kullanır. Toplantı ayrıca, İstanbul Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi profesörü, Yaşam Bilimleri ve Biyomühendislik programı yöneticisi, İsmail Çakmak ile önceden başlatılan işbirliği gibi, bu tip ilişkiler ağını ileri derecede güçlendirmek için bir fırsat olacaktır. Çok sayıda bilimsel yayın yazarı Prof. Çakmak, Çinko, Demir ve İyotlu tahılın genetiksel ve tarımsal güçlendirilmesi alanında uluslararası bir uzman olarak kabul edilmektedir.
Valagro bu nedenle, insan sağlığına ve çevreye tam saygı içinde, sürdürülebilir tarım için yenilikçi ve etkili çözümler geliştirmek amacıyla, büyüme stratejisi merkezine araştırma ve geliştirme faaliyetlerini koymaya devam ediyor. Bu, sadece Grubun liderlik konumunu korumakla kalmıyor, her şeyden önce tarımda ilerleme ve yeniliklere, insan beslenmesinde, endüstriyel kullanımlarda ve tarımsal üretimde doğal ürünlerin kullanılmasına katkı da sağlıyor.

Medya Galerisi
Global R&D