You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

MC EXTRA: MİKROGRANÜL FORMUNDA YENİ FORMÜLASYON PAZARA SUNULUYOR

Bitkiler için biostimulantlar ve diğer özel besinlerin üretiminde ve pazarlanmasında lider bir şirket olan Valagro, MC Extra'yı yeni formu olan mikrogranül  formda sunar.

MC Extra, bitkilerin verimini ve meyve kalitesini en üst düzeye çıkarmak amacıyla dengeli bitki büyümesini destekleyen  Ascophyllum nodosum deniz yosunundan elde edilen özlere dayanan bir biyo-uyarıcıdır.

Yeni MC Extra, Valagro'nun araştırma çalışmaları sayesinde üretilen yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerine bir yenisini daha katmış oluyor. MC Extra'nın üretimi bugüne dek tamamen Norveç'te yapılmakla birlikte, 2020'den itibaren Atessa’daki üretim tesisindeki en yeni teknolojik imkanların kullanımını da içerecektir.

MC Extra, mevcut formülasyonla aynı kimyasal karakteristiklere sahip olacak, ancak geliştirilmiş bir fiziksel şekle sahip, mikro ölçülerden mikro granüle geçerek, ürünün mikro ölçekli versiyonuna kıyasla daha hızlı bir çözünürlük sağlayacaktır.

Aslında, mikrogranül yapının daha büyük gözenekliliği suyun parçacıkların içinde daha hızlı yayılmasını ve ürünün daha hızlı çözünmesini sağlar. Bu şekilde Valagro, çiftçilere MC Extra'nın kanıtlanmış etkinliğinden ödün vermeden, daha kullanıcı dostu bir formülasyonunu sunacaktır.

Ürün Müdürü, Rita Basile:

“Yeni MC Extra, farklı departmanlarımız (Pazarlama, Satış, Global Araştırma ve Operasyon) arasındaki iş birliği  sayesinde ortaya çıkmıştır. Bu işbirliği bize, Norveç’te elde ettiğimiz ham madde konusundaki derin bilgimizden ve aynı zamanda İtalya'da mevcut olan teknolojik-üretken bilgi birikimimizden yararlanmamızı sağlamıştır. Sonuç; Valagro'nun müşterilerine ve ihtiyaçlarına her zaman vermiş olduğu öneme yeni bir örnek olarak , Mc Extra’nın kanıtlanmış etkinliğini, çiftçilerden gelen talep doğrultusuda daha hızlı bir çözünürlükle birleştirdik ”