You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Valagro Brezilya’da Üretim Tesisi İnşaatına Başladı

Grubun Brezilya'nın Pirassununga kentinde yeni bir tesis yapımını öngören projesi gerçekleşme safhasına girdi.

Biyostimülant ve özel besinlerin üretim ve pazarlamasında öncü konumda bulunan Valagro, Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinin Pirassununga kentindeki yeni tesisinin inşaatına başladığını açıkladı.

2014 yılında duyurulan 10 milyon Euro’luk yatırım hacmine sahip proje, suda çözünebilen katı gübre ve biyostimülanların işlenme ve paketlenmesi için iki üretim hattı olan bir tesis inşasını içermektedir. Tesis yaklaşık 60.000 m² 'lik bir alanda inşa edilecek olup yılda yaklaşık 8.000 tonluk bir üretim sağlayacaktır.

Projeyi gerçekleştirme aşamasına geçilmesi (bu aşama Ocak 2017’de tesisin açılmasıyla son bulacaktır), insan ve çevre sağlığına koşulsuz saygı temelindeki Valagro değerleri ışığında ulusal ve bölgesel çevre lisanslarının alınmasıyla birlikte çevre güvenliği ve sürdürülebilirlikle ilgili katı çevresel kurallara uygunluğun kanıtlanması sonucunda mümkün olmuştur.

Pirassununga'daki üretim tesisi sayesinde Valagro - 1998 yılından beri kendi dalında dahil olduğu - Brezilya pazarının ihtiyaçlarına daha etkili bir şekilde cevap verebilecek ve bu bölgedeki Coopercitrus gibi bazı büyük müşterilerine özel ilgi gösterebilecektir.

"Grup CEO'su Giuseppe Natale konuya ilişkin şunları açıkladı: "Pirassununga üretim tesisinin inşası bizi Brezilya'lı müşterilerimize yaklaştırdığı için tedarik zinciri lojistiğimizi büyük ölçüde destekleyecek ve farklı ihtiyaçlara daha geniş kapsamlı olarak etkin cevap vermemizi sağlayacaktır.. İkinci olarak ise bu bize yerel düzeyde gerçekleşen üretim sayesinde esneklik kazandıracaktır. Valagro için tüm bu gelişmeler müşteriyi her şeyin merkezinde görmeyi esas alan Grup ilkesinin tam olarak uygulanması anlamına gelmektedir."