You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Valagro, insanlar ve doğa için sürdürülebilir bir gelecek yaratma taahhüdünü güçlendiriyor ve küresel bir dijital etkinlikte, sürdürülebilir su yönetimi için çözümü olan Talete'yi sunuyor.

Etkinlik, dünyanın her yerinden uluslararası uzmanlara, Talete'nin beş yeni ülkede lansmanı için müşterilere ve çiftçilere ev sahipliği yapıyor. Talete, yeterli su bulunabilirliği ve kalıcı veya geçici su kıtlığı koşullarında suyu sürdürülebilir bir şekilde yönetmek için bir biyo-uyarıcıdır.

Atessa (CH), 4 Mart 2021 – Bitkisel üretim için biyostimülanlar ve özel besinlerin geliştirilmesi, üretimi ve pazarlanmasında lider bir şirket olan Valagro, uzmanların ve müşterilerin katıldığı küresel bir dijital etkinlikte bugün beş ülkede daha Talete'nin lansmanını duyurdu , 5 kıtada 12'den fazla ülkeden çiftçiler ve fikir liderleri lansmana katılacak. Bu yıl ürünün lansmanı yapılan  ülkeler Avustralya, Çin, Kolombiya, Fransa ve Yunanistan'dır. Bu etkinlik, 2020'de ilk kez Telete'nin ilk küresel pazar lansmanının önemli bir devamıdır.

Talete ile Valagro, tüm dünyadaki çiftçiler için oldukça somut ve etkili bir çözüm sunar: Bitki Su Verimliliğini artırmak için özel GeaPower® teknoloji platformundan gelen yeni bir biyo-uyarıcı; bitkisel üretimde kullanılan her birim su için üretimi veya ekonomik verimi artırır.

Talete, yeterli su mevcudiyeti koşullarında ve kalıcı veya geçici su kıtlığı koşullarında sürdürülebilir üretimi teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Tescilli GeaPower® teknolojimize göre geliştirilen bitki kökenli biyomoleküllerden oluşan Talete, doğrudan bitki fizyolojisine göre hareket ederek mahsullerin, hem su yeterli miktarlarda mevcut olduğunda hem de su kıtlığı olduğunda, Bitki Su Verimliliğini artırmaya yardımcı olur.

Lansman etkinliğinin sanal sahnesinde yer alan konuşmacılar arasında Valagro Group ve Syngenta Crop Protection'dan kıdemli liderlerin yanı sıra, bugün ve yarının zorlukları için değerli bir kaynak olan sürdürülebilir su yönetimi ile bağlantılı küresel uzmanlar yer alıyor. Valagro artık dünyanın önde gelen tarım şirketlerinden biri olan Syngenta Bitki Korumasının bir parçasıdır.

Giuseppe Natale, Valagro CEO’su:

"Valagro, insanlar ve doğa için sürdürülebilir bir gelecek yaratmaya kararlıdır. Bu iddialı bir görevdir ve bunu başarmak için araştırmamızın en iyisini, suya erişimde zorluk yaşayan çiftçilerin gerçek ihtiyaçlarının hizmetine sunuyoruz. Talete su kullanımını en iyi şekilde yönetme ihtiyacından doğdu: dünyanın her yerindeki çiftçilere geçerli bir çözüm sunmak, böylece giderek daha değerli bir kaynak haline gelen suyun kullanımını optimize ederek yetiştirdikleri bitkilerden en yüksek potansiyeli alabilirler. Tarım için bugün ve gelecekte çiftçiler için yatırımın getirisini artırarak, Talete tarımı giderek daha verimli hale getiriyor ve gıdanın sofralarımıza ulaşmasını sağlayan üretim süreçlerini daha sürdürülebilir hale getiriyor. "

Corey Huck, Global biyolojik ürünler Başkanı, Syngenta Bitki koruma:

"Her bir damla su, tarımsal üretim için paha biçilmezdir ve bu da sürdürülebilir şekilde üretilen gıda üretimi için artan küresel talebi sürekli olarak karşılamalıdır. 1 kg tahıl yetiştirmek için 1 ila 3 ton su gerekir. FAO, 2.000 ila Bir kişinin günlük gıda ihtiyacını karşılamak için 5.000 litre suya ihtiyaç vardır. Bu rakamlar, özellikle iklim zorlukları karşısında, bugün ve gelecekte tarım için suyun önemini vurgulamaktadır. İşte tam da bu nedenle, onlara etkili çözümler sunarak çiftçilerin yanında durmalıyız. Bu değerli doğal kaynağı daha iyi yönetmek için Talete gibi bilimsel biyolojik çözümler, Syngenta'nın 2 milyar dolarlık inovasyon taahhüdü ile tamamen uyumlu, özellikle tarımsal sürdürülebilirlikte bir adım değişikliği sağlamayı hedefleyen bir misyondur. Tarımın karbon ayak izini, gıda arzı üzerindeki etkisini azaltmak ve çiftçilere arazilerini sürdürülebilir bir şekilde yönetmek için ihtiyaç duydukları araçları sağlamak için bir inovasyondur. "

 

Talete ile ilgili kapsamlı bilgi için: e-Hub.