You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

Internatıonal Advısory Board: Valagro bilim komitesi toplantı merkezinde tarımın geleceği

Tarım sektörünün yenilenmesinde şirketin araştırma ve geliştirme stratejilerini belirleyen dünyaca ünlü bilim adamları, profesörler ve araştırmacılardan oluşan bir yönetim kurulu yeniden buluşuyor

Biyo-uyarıcı ve besleyici üretiminde ve pazarlanmasında lider bir şirket olan Valagro'nun Uluslararası Danışma Kurulu tarafından organize edilen bir toplantıda bugün Milano'da tarımdaki yenilikler tartışılacak. 2012 yılında şirket tarafından kurulan komite, Grup Valagro'nun yeni gelişim ve araştırma stratejileri hakkında görüşmek üzere yılda bir kaç defa ulusal ve uluslararası, çoğunlukla dünya üniversitelerinden gelen seçkin bilim adamlarını, profesörleri ve araştırmacıları bir araya getiriyor.   

Uluslararası Danışma Kurulu'na, özellikle tarımın gelecekteki muhtemel senaryoların ana hatlarını belirleme, piyasanın potansiyel büyüme perspektifini tanımlama ve dünyada Grup tarafından başlatılan R&D faaliyetlerini yönlendirmeye yardımcı olma görevi verilmiştir. Sektördeki Grup Valagro yeniliği ve araştırmaları için Komite, genetikten mikrobiyolojiye, nutrasötiklerden bitki fizyolojisine kadar her üyenin kendi uzmanlık alanında verebileceği katkılar sayesinde ana faktörleri analiz etmek için de çalışıyor. Ayrıca, Komite yenilik teması ile ilgili bilimsel tartışmaları sürekli olarak teşvik ederek yeni teknolojilere yapılacak uygulamaları belirlemek için de uğraşıyor. Bu bilimsel kurulda dünyadaki uzmanlar arasından Pierdomenico Perata (Scuola Superiore Sant'Anna di Pisa), Chris Bowler (Paris Ecole Normale Superieure), Pamela Ronald (The Genome Center University of California), Alexander Vainstein (Hebrew University of Jerusalem), Riccardo Valentini (Member of the Intergovernmental Panel on Climate Change - IPCC, Nobel Prize for Peace 2007), Teodoro Miano, (Director of Department of Soil, Plant and Food Sciences and Member of the Academic Senate, “Aldo Moro” University) Francesco Visioli (Chief Scientist, Madrid Institute for Advanced Studies – IMDEA) bulunmaktadır.

"Bugünkü buluşma tüm dünyada mevcut İtalyan şirketi tarafından bilim alanında varılan son gelişmeleri şirketimizde paylaşmak için önemli bir fırsattır. Gelecekteki araştırmalar için izlenecek çizgiyi ve çevreleri belirlemenin dışında büyüme perspektifini ve fırsatları analiz etmek ve sektörün yeni senaryolarını birlikte tartışmak için değerli bir andır bu. Uluslararası Danışma Kurulu'nun ortaya çıkışı ve önemli bilimsel kurumlar ve üniversitelerle uluslararası işbirliklerinin güçlendirilmesi, daha az kaynak ile daha fazlasını üretmek için birlikte her zaman yenilikçi çözümler bulmada bir "ağ oluşturma" prensibinin vazgeçilmezliğini göstermektedir ". diyor Alberto Piaggesi, Valagro Global R&D Manager.

Valagro insan ve çevre sağlığına tam saygı içerisinde, tarımda yenilikçi ve etkili çözümler geliştirerek, her yıl cirosunun %4'ünden fazlasını araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yatırıyor. Bu Grup sadece liderlik konumunu korumakla kalmıyor, her şeyden önce tarımda ilerleme ve yeniliklere de katkısağlıyor.